Ideje o automobilima budućnosti

0
99

Studenti iz ArtCenter dizajnerskog koledža su nedavno dobili slobodu da maštaju o automobilima budućnosti, a rezultati obećavaju neobične mašine.

Grupa je prihvatila zadatak da dizajnira Lincoln luksuzna vozila budućnosti, a trebalo je da smisle kako će ovi automobili izgledati 2040. godine. Da bi osmislili nove koncepte, studenti su morali da razmišljaju dalje od automobila, pa se projekat proširio i na ostatak sveta. Mladi dizajneri su podeljeni u četiri grupe, a svaka je problemu prišla iz drugačijeg ugla. Jedan tim je zamislio samoupravljiva vozila s dva sedišta, druga sistem koji projektuje digitalne fotografije iz prošlosti, te ih prikazuje u odnosu na lokaciju na kojoj se vozilo nalazi, treća je zamislila dodatke poput prozora koji su osetljivi na dodir, dok se četvrta bavila budućnošću autonomne vožnje.

Iako je u pitanju samo koncept, prikazane ideje ilustruju na koje bi načine dizajneri i inženjeri mogli da razmišljaju kroz dvadeset godina. Budućnost se približava velikom brzinom, a mnoge stvari su se već iz naučno-fantastičnih filmova preselile u stvarnost.

https://www.youtube.com/watch?v=EV6hyx6UH4s&t=294s

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here