Instagram će sledeće godine uvesti funkcije roditeljske kontrole

0
140

Instagram će u martu predstaviti nove funkcije roditeljske kontrole na svojoj platformi.

Pokreće se i funkcija Take A Break

One će omogućiti roditeljima i starateljima da vide koliko vremena njihovi tinejdžeri provode na Instagramu, postave vremenska ograničenja i budu obavešteni ako njihovo dete nekoga prijavi. Kontrole su najavljene kao paket novih funkcija dizajniranih da platformu učine sigurnijim mestom, posebno za tinejdžere.

Najava novih funkcija stiže u trenutku niza štetnih otkrića o društvenoj mreži u vlasništvu Meta, koji pokazuju da je Instagram svestan da njegova usluga može pogoršati probleme sa imidžom tela za tinejdžerke. Pored nove roditeljske kontrole, Instagram kaže da razvija obrazovno središte za roditelje i staratelje da im ponudi savete i uputstva o korišćenju društvenih medija. U bliskoj budućnosti, Instagram uvodi i funkciju „Take A Break“ koju je počeo da testira prošlog meseca, koja podstiče korisnike da se udalje od aplikacije nakon određenog vremena, na primer 10, 20 ili 30 minuta.

Ova funkcija stiže u SAD, Veliku Britaniju, Irsku, Kanadu, Novi Zeland i Australiju 7. decembra, a početkom sledeće godine biće dostupna širom sveta. Ostale nove bezbednosne funkcije uključuju promene u načinu na koji Instagram rukuje dozvolama za tagovanje za tinejdžere, koje bi trebalo da budu dostupne svima početkom sledeće godine. Usluga više neće dozvoljavati korisnicima da taguju ili pominju tinejdžere. U januaru dolazi i nova “bulk delete” funkcija, koja će korisnicima omogućiti da masovno uklanjaju svoje postove, lajkove i komentare, dizajnirana da pomogne korisnicima da „upravljaju svojim digitalnim otiskom“.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here