Kompanija Huawei među TOP 10 kompanija na Brand Finance listi!

0
144

Kompanija Huawei objavila je da je Brand Finance, vodeća organizacija za procenu vrednosti brendova i razvoj strategija, prvi put ikada imenovala Huawei jednim od 10 najvrednijih brendova. U nedavno objavljenom izveštaju „Brand Finance Global 500 2020“, Huawei je treća kineska kompanija na listi, sa vrednošću brenda od 65,1 milijarde američkih dolara, što je 4,5% više u odnosu na isti period prethodne godine.

„Jasno je da je sledeća velika prilika za telekomunikacionu industriju razvoj 5G mreže, koja stvara žestoku konkurenciju, a Huawei se širi na tržišta koja tradicionalno pokrivaju zapadni provajderi. Uprkos kontroverzama, kineski gigant pokazuje jasan napredak, i sa vrednošću brenda od 65,1 milijarde američkih dolara, sada prvi put spada u prvih 10 najvrednijih brendova na svetu“, piše u izveštaju Brand Finance organizacije.

Sa 205 kompanija koje čine 45,4% od prvih 500, SAD su najzastupljenija privreda u rangu, sa ukupnom vrednošću brendova od 320,4 milijarde američkih dolara. Kina pomno prati sa 70 kompanija, sto je 18,9%, sa ukupnom vrednošću od 133,4 milijarde američkih dolara.

Tehnološki sektor nastavlja da privlači najviše pažnje. Od 500 najvrednijih brendova, 46 njih (odnosno 14%) potiču iz oblasti tehnologije. Zajedno, imaju vrednost u iznosu od 986,5 milijardi američkih dolara. Huawei je jedini kineski brend u prvih 10 najvrednijih.

Rast vrednosti Huawei brenda može se pripisati njihovoj posvećenosti inovacijama, kako bi kontinuirano poboljšavali konkurentnost proizvoda i korisničko iskustvo.

U 2019. godini kompanija Huawei je predvidela da će isporučiti 240 miliona jedinica pametnih telefona i zadržati poziciju drugog najvećeg svetskog proizvođača pametnih telefona. Kompanija je isporučila više od 44 miliona flegšip telefona iz Huawei Mate i Huawei P serija, što je za 50% više u odnosu na isti period prethodne godine. Osvojivši kritičko i popularno priznanje za svoj tehnološki napredak, Huawei 5G pametni telefoni zabeležili su od decembra 2019. godine 6,9 miliona isporučenih jedinica.

Prošle godine, Huawei je takođe radio na razvoju uređaja, kao što su: računari, nosivi uređaji i IoT (Internet of Things) uređaji u HiLink ekosistemu, a svaki od njih pokazao je određeni stepen rasta, pa samim tim i doneo još bolje korisničko iskustvo u svim korisničkim scenarijima.

Gledajući u budućnost, kompanija Huawei ostaje posvećena strategiji “u svim scenarijima”. Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer Business Group, izjavio je: „Strategija koju imamo ostaće glavni fokus kompanije Huawei u narednih pet do 10 godina. Mi smo nepokolebljivi u svojoj posvećenosti stvaranju integrisanog ekosistema, u kojem su tablet računari, računari, VR uređaji, nosivi uređaji, pametni displeji, pametni zvučnici, automobili i IoT uređaji povezani sa pametnim telefonima kako bi pružili zaista izuzetno korisničko iskustvo.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here