Kompanija Samsung Electronics organizuje prvi 6G forum kako bi predstavila komunikacijske tehnologije sledeće generacije

0
104

Kompanija Samsung Electronics najavila je organizaciju prvog Samsung 6G seminara koji će se održati 13. maja 2022. godine s početkom u 2 sata posle ponoći po našem vremenu. Svi zainteresovani mogu da se registruju online do 13. maja preko web stranice https://Samsung6gForum.com. Sve informacije u vezi sa događajem biće poslate mailom, a registrovani učesnici mogu postavljati pitanja na web stranici uoči svakog dela.

Samsung 6G forum će, u okviru teme “Sledeće hiper-povezano iskustvo za sve” (The Next Hyper-Connected Experience for All), okupiti vodeće globalne stručnjake iz akademske zajednice i industrije u oblasti komunikacijskih tehnologija sledeće generacije kako bi detaljno raspravljali o budućnosti industrije, koja će doprineti značajnim promenama u celom svetu do 2030. godine. 

Forum će biti podeljen u dva dela i emitovaće se uživo na Samsung Youtube kanalu. Svaki deo sadržaće govore stručnjaka nakon kojih će uslediti panel diskusija.

“Uzbuđeni smo što ćemo ugostiti naš prvi forum koji je posvećen isključivo deljenju znanja i uvida u 6G tehnologiju i širenju naše vizije. Kao dodatak Samsung AI i Samsung Security Tech seminaru koji održavamo svake godine pod nazivom ‘Samsung Tech Forum’, novi Samsung 6G forum osnažiće našu poziciju na ovom području. Radujemo se što ćemo raspravljati o ključnim temama sa kolegama, stručnjacima i sa svim zainteresovanima za komunikacijske tehnologije sledeće generacije”, izjavio je Sebastian Seung, predsednik i rukovodilac sektora za istraživanje.

Sektor za istraživanje kompanije Samsung Electronics fukncioniše kao napredni centar za razvoj kompanije, sa akcentom na budućim tehnologijama za DX sektor (Device eXperience).

Raspored Samsung 6G foruma 

Jutarnji deo – 6G Air Interface (2:00 – 5:10 CEST)

Jutarnji deo počeće uvodnim rečima Sebastiana Seunga, predsednika i rukovodioca sektora za istraživanje. Detaljne stručne razgovore o temi “6G Air Interface” izlagaće Jeffrey Andrews, profesor na Univerzitetu Texas u Austinu, Charlie Zhang, viši potpredsednik Samsung Research America, Takehiro Nakamura, viši potpredsednik i generalni direktor 6G Laboratorije u NTT DOCOMO, i John Smee, viši potpredsednik inženjeringa u Qualcomm Technologies, Inc. Nakon toga sledi panel diskusija koju će voditi Juho Lee, saradnik u Samsung Research.

Poslepodnevni deo – Inteligentna mreža za 6G (6:10 – 9:10 CEST)

Poslepodnevni deo na temu “Inteligentna mreža za 6G” počeće govorom Tarika Taleba, profesora na Univerzitetu u Oulu, nakon kojega će uslediti govori SeungJooa Maenga, stručnjaka u mrežnom poslovanju kompanije Samsung Electronics, Byonghyoa Shima, profesora na Seulskom nacionalnom univerzitetu kao i Shin Jina, profesora na Southeast Univerzitetu u Kini. Nakon njihovih izlaganja, uslediće panel rasprava koju će voditi Sunghyun Choi, izvršni potpredsednik i rukovodilac Centra za istraživanje naprednih komunikacija u sektoru za istraživanje, Samsung Electronics.

Za više informacija o Samsung Tech Forumu posetite https://research.samsung.com/events.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here