LG predstavio super-visoki DualUp monitor

0
161

Već smo se navikli na ultra-široke monitore, koji zamenjuju dva monitora postavljena jedan pored drugog. LG je, međutim, napravio jednu potpuno novu varijantu – super-visoki monitor, koji takođe zamenjuje dva monitora, ali „naslagane“ jedan iznad drugog. LG DualUp Monitor ima odnos stranica 16:18, kao i LCD panel dijagonale 28 inča, sa rezolucijom 2.560 x 2.880 piksela. Suštinski, na ovaj način dobijena je radna površina kao da su u pitanju dva 21.5-inčna monitora, ali uz mnogo manje zauzeće prostora na stolu.

LG smatra da bi ovakav monitor bio idealan za kreatore multimedijalnih sadržaja, kojima ultra-široki monitori ne omogućavaju da optimalno rasporede panele po ekranu.

Monitor je zasnovan na Nano IPS panelu koji donosi precizni prikaz boja, uz 98-procentnu pokrivenost DCI-P3 kolornog opsega. Može da se upotrebi i kao docking stanica za laptop, jer poseduje 90W USB-C slot za napajanje, dual HDMI, DisplayPort i USB 3.0 konektore. DualUp monitor ima i ergonomsku stopu koja obezbeđuje pivot funkciju (mada to sa ovim odnosom stranica nije toliko bitno).

Osvežavanje je ograničeno na 60 Hz, a ne nudi ni 4K rezoluciju, pa nije zgodan za gejmere. Uostalom, ni ovaj odnos stranica ne može gejmerima da obezbedi neku prednost prilikom igranja. S druge strane, podržan je HDR10, mada osvetljenje od 300 nit-a nije dovoljan da HDR prikaz dođe do punog izražaja. Drugim rečima, ovde se radi prvenstveno o poslovnom monitoru, koji obezbeđuje bolju preglednost sadržaja, a ne fokusira se na sirove tehničke specifikacije. DualUp monitor će moći da se kupi po ceni od 699 dolara.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here