Manor Lords – Hit igra nezavisnog developera premašila milion prodaja

0
761
Manor Lords

Strateška igra „Manor Lords“, koju je kreirao samostalni poljski programer Greg Styczeń, postigla je izuzetan uspeh prodajom više od milion primeraka već prvog vikenda nakon izlaska. Igra, koja je smeštena u srednjovekovni period i omogućava igračima da grade i upravljaju gradovima, odmah je privukla veliku pažnju na globalnoj gaming sceni.

Interes za igru bio je toliko velik da je u jednom trenutku na Steamu istovremeno igralo 173 hiljade igrača, što je postavilo novi rekord za igre graditeljskog žanra, nadmašivši čak i popularni „Cities: Skylines 2“. Ovo je posebno značajno s obzirom na to da je „Manor Lords“ prvi ozbiljniji projekt Grega Styczeńa, koji je prethodno radio na manjim projektima u Flashu.

Uspostavljanje „Manor Lords“ kao hita u industriji igara posebno je impresivno jer je igra dostupna kao rani pristup (early access) samo za PC, što obično predstavlja izazov za široku prodaju. Uspeh ovog naslova je primjer kako jedan nezavisni programer može da ostvari značajan uspeh unutar konkurentnog tržišta video igara, naglašavajući potencijal i važnost podrške solo developerima.

Gregova priča inspiriše i pokazuje da strast i posvećenost projektu mogu rezultirati izvanrednim uspehom, čak i u industriji koja je često dominirana velikim kompanijama. „Manor Lords“ nije samo dokaz njegovog talenta, već i pokazatelj da igre sa kompleksnom gradnjom i upravljanjem još uvek imaju svoje mesto u srcima igrača širom sveta.

Izvor vesti: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here