Microsoft uvodi revoluciju: Prvi AI računari stižu na tržište

0
200
Microsoft

Microsoft sprema pravu poslasticu za sve ljubitelje tehnologije i inovacija – Surface Pro 10 i Surface Laptop 6, prvi računari sa ugrađenom veštačkom inteligencijom, biće predstavljeni već krajem ovog meseca. Očekuje se da će ovi pioniri novog doba tehnologije doneti revolucionarne mogućnosti i postaviti nove standarde u svetu računara.

Predstojeći modeli Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 neće se istaći samo osveženim hardverom, već će nositi i titulu prvih Microsoft AI računara, zahvaljujući ugradnji naprednih procesora Intel Core Ultra ili Qualcomm Snapdragon X Elite, zajedno sa novim NPU (Neural Processing Unit) modulom. Ova kombinacija obećava izuzetno poboljšanje u efikasnosti i performansama, usporedivo sa trenutno najboljim uređajima na tržištu poput iPad Pro i MacBook Pro modela.

AI funkcije

Najznačajnija novina koju donose Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 jesu AI funkcije integrisane u operativni sistem Windows 11. Pomoću ovih opcija korisnici će moći da uživaju u titlovima i prevodima uživo, poboljšanim performansama igara, sinhronizaciji brzine kadrova, unapređenim efektima Windows Studio, kao i AI Explorer funkciji. AI Explorer omogućava pretragu dokumenata, veb sajtova, slika i četovanja korišćenjem prirodnog jezika, što će značajno olakšati i ubrzati rad na računaru.

Pored ovih impresivnih funkcija, očekuje se da će oba uređaja nuditi celodnevni vek baterije. Surface Pro 10 se ističe antirefleksnim OLED ekranom koji podržava HDR, ultraširokom prednjom veb kamerom i NFC čitačem. Surface Laptop 6 donosi značajne promene u dizajnu, uključujući tanje okvire, zaobljene uglove i poseban taster za Copilot, kao i osveženi set portova.

Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 ne samo da će zadovoljiti trenutne potrebe korisnika, već će im i otvoriti vrata u budućnost digitalne tehnologije, gde AI ima centralno mesto.

Microsoft-ova inicijativa da integriše veštačku inteligenciju u svoje uređaje signalizira početak nove ere u kojoj će računari postati još pametniji, intuitivniji i sposobniji da se prilagode potrebama korisnika na neviđene načine.

Izvor vesti: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here