Nadolazeći iPad Mini 7 ipak bez ProMotion ekrana od 120 Hz

0
459
iPad mini 2024

Šuška se da će Apple uskoro lansirati (novu) sedmu generaciju iPad mini tableta, ali novi model ipak neće imati ProMotion displej od 120 Hz, tvrdi veći broj analitičara pozivajući se na izvore iz lanca snabdevanja.

Prema Tvitter nalogu @Tech_Reve, iPad mini 7 neće imati ProMotion displej od 120 Hz, ali će zato dobiti nadogradnju u vidu bržeg procesora.

Sugestije da bi Apple mogao da uvede ProMotion displej na sledeću generaciju ‌iPad mini‌ tableta počele su da dobijaju na pažnji kada je fenomen „žele pomeranja“ identifikovan ubrzo nakon što je iPad mini šeste generacije lansiran u septembru 2021.

Jelly scrolling

„Žele pomeranje“ se odnosi na cepanje ekrana, što može kao posledicu da izazove da tekst ili slike na jednoj strani ekrana izgledaju nagnuti nadole zbog neusklađenosti u učestalosti osvežavanja. To može dovesti do toga da jedna strana ekrana izgleda kao da reaguje brže od druge strane, što je vizuelni poremećaj koji je teško da neprimetite.

Apple kaže da je ovaj fenomen normalno ponašanje za LCD iPad tablete. Pošto LCD ekrani osvežavaju red po red, postoji malo kašnjenje između osvežavanja linija na vrhu i linija na dnu. Ali iako ovo može biti normalno ponašanje za LCD ekrane veće dijagonale, kada se ova promena posmatra na manjem ekranu ‌‌(iPad mini tableta) deluje mnogo uočljivije“.

Krajem prošle godine, glasine na korejskim forumima sugerisale su da Apple testira ekran koji je probno isporučio Samsung za budući ‌‌iPad mini‌‌ koji bi omogućio brzinu osvežavanja do 120 Hz, ali takav model nije zvanično najavljen, a Apple-ovi planovi za iPad mini su još uvek nejasni.

iPad mini 7 generacije dolazi uskoro

Prema svim izvorima iPad mini 7 generacije dolazi uskoro, ali je još uvek nejasno kada. Špekuliše se da bi ipak mogao već u novembru da ugleda svetlost dana, mada određeni broj glasina više govori o lansiranju u rano proleće. Šta će na kraju od svih tih glasina biti tačno videćemo već u novembru mesecu kada se očekuje novi Apple-ov skup.

Izvor vesti: MacRumors

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here