Nedelju dana kasnije, Threads postao najveća pretnja Twitteru

0
600
The Threads app, operated by Meta Platforms Inc., on a smartphone, arranged in Madrid, Spain, on Tuesday, July 5, 2023. Threads is a "text-based conversation app" that's widely seen as an alternative to Twitter. Photographer: Paul Hanna/Bloomberg via Getty Images

Threads je nesumnjivo imao najbolju prvu nedelju koja se može zamisliti. Nakon što se odmah popeo na vrh liste prodavnica aplikacija, postao je najbrže rastuća aplikacija svih vremena. Za samo pet dana porastao je na više od 100 miliona korisnika, nadmašivši chatGPT i TikTok.

Threads dobija sve više fanova

To je još impresivnije s obzirom da aplikacija nije dostupna u Evropskoj uniji, jednom od najvažnijih Meta tržišta. Iako je prerano znati da li će se Threads-ov rani uspeh dugoročno prevesti, uspeo je da potpuno dominira Twitter-om u prvoj nedelji. Svaka dostupna metrika sugeriše da Threads nije samo virusni hit, već to čini na direktan račun Twitter-a.

Podaci analitičke firme SimilarWeb sugerišu da je saobraćaj na twitter.com opao je za 5% u dva dana nakon pokretanja Threads-a, u poređenju sa istim periodom prethodne nedelje. Postoje i drugi znaci da Threads možda uspeva da namami trenutne korisnike Twitter-a. Nedavna anketa Ipsosa pokazala je da je 58% američkih korisnika Twitter-a reklo da će verovatno pokušati ili su već isprobali Threads.

Vredi napomenuti da su sve ovo veoma rani pokazatelji. Rana viralnost za aplikaciju ne mora da znači dugoročni uspeh ili održivi rast. Google+ je jednom bio hvaljen za „meteorski“ rast kada je dostigao 100 miliona korisnika manje od godinu dana nakon lansiranja pre više od decenije. U novijoj prošlosti, društvena audio aplikacija Clubhouse je najavljena kao senzacija kada je narasla na nekoliko miliona korisnika u prvim mesecima postojanja. Oba projekta su na kraju propala.

Twitter-ovo vođstvo ima više nego dovoljno razloga da bude uznemireno Threads-ovim uspehom preko noći. Dok se talas Twitter alternativa pojavio nakon Musk-ovog haotičnog preuzimanja Twitter-a, nijedna nije došla ni blizu 100 miliona. Mastodon, njegov najveći rival, izveštava o 2 miliona korisnika mesečno. Bluesyi, veoma popularna usluga samo sa pozivnicama, ima oko 300.000 prijava.

Prema izveštaju, 87% brendova je dobilo više lajkova na objavama Threads nego na Twitter-u. Opet, ovo su rane statistike. Sasvim je moguće da se korisnici na Threads više angažuju sa brendovima jednostavno zato što je to ono što je gurnuto u njihove fidove, a ne zato što je Meta nekako učinio sadržaj privlačnijim. Ali takva vrsta ranog angažovanja će sigurno učiniti da brendovi budu spremniji da daju dolare za Meta reklame kad god rade otvoreno oglašavanje na platformi.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here