Netflix otkrio deset najgledanijih filmova na platformi

0
232

Netflix je sve transparentniji kada su u pitanju navike gledalaca, te najpopularniji sadržaji, pa je nedavno objavio i listu od 10 najgledanijih originalnih filmova. Tako su zainteresovani mogli da pročitaju da je čak 99 miliona ljudi pogledalo bar dva minuta filma Extraction, koji je i prvi na listi.

Originalan sadržaj popularniji od onog koji Netflix otkupljuje

Lista je sastavljena na osnovu broja gledalaca koji su kliknuli play u prve četiri nedelje od kada se neki film pojavio na platformi, a kao problematično se ističe to što se na listi gledalaca našao svako ko je pogledao bar dva minuta nekog sadržaja. Na prvom mestu se tako našao već pomenuti Extraction koji je premijeru imao u aprilu, dok je na drugom mestu horor film Bird Box iz 2018. godine:

1. Extraction (99 miliona)

2. Bird Box (89 miliona)

3. Spenser Confidential (85 miliona)

4. 6 Underground (83 miliona)

5. Murder Mystery (73 miliona)

6. The Irishman (64 miliona)

7. Triple Frontier (63 miliona)

8. The Wrong Missy (59 miliona)

9. The Platform (56 miliona)

10. The Perfect Date (48 miliona)

Na listi se našao veliki broj akcionih filmova, a najveći broj je prikazan u prethodne dve godine. To znači da su originalni sadržaji popularniji od onih koje Netflix otkupljuje, a uprkos tome što se u katalogu našao veliki broj kultnih naslova. Očekuje se da se broj gledalaca i dalje povećava, budući da bioskopi širom sveta zbog pandemije neće raditi još neko vreme, pa će servisi postati prva stanica za nove filmske hitove, a pod uslovom da se snimanja nastave kao što je planirano.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here