Nova školska godina donosi i novi, osmi ciklus „Telenor Brzinom do zvezda”

0
128

Telenor, u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, tradicionalno nastavlja sa projektom „Brzinom do zvezda”, kroz organizaciju trka za decu  trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola. Ove jeseni startuje osmi ciklus sa ciljem da u projektu učestvuje još više dece i da se kroz igru i zabavu okrenu zdravijem životu i sportu.  

„Svake godine raste broj dece i gradova koji žele da učestvuju u projektu „Telenor  Brzinom do zvezda“, što govori o značaju promocije sporta u školama i među decom. Ove jeseni imamo rekordan broj prijavljenih gradova,  čak 62, a osmi ciklus već je počeo u nekoliko beogradskih opština. Sport pomaže deci da osnaže svoje psihičko i fizičko stanje, da upoznaju nove drugare, ali i nauče šta je to fer plej, da porade na svom samopouzdanju, sve kroz igru i smeh. Ovde nije cilj postići najbolji rezultat, već kroz druženje razviti zdrave, životne navike”, rekla je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja u Telenoru. 

Deca iz 62 grada i opštine takmičiće se da osvoje nagradu najbrže devojčice, odnosno najbržeg dečaka u ovogodišnjem, osmom ciklusu. U pripremnoj fazi organizuju se testiranja po školama, zatim se sprovode kvalifikaciona opštinska i gradska takmičenja na otvorenom prostoru u trčanju na 30-40 metara, gde će najboljih osam dečaka i osam devojčica izboriti plasman u narednu rundu, a to je veliko Telenor super finale. Tokom takmičenja biće primenjene sve epidemiološke mere koje su donete od strane Vlade Republike Srbije i usaglašene sa lokalnim kriznim štabovima. 

„Kada radite nešto iskreno, posvećeno, kvalitetno i ambiciozno – rezultat toga ne može da bude loš. Prepoznati od strane Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, Srpskom atletskom savezu i projektu „Telenor Brzinom do zvezda“,  dodeljena je velika čast da otvori 10. Sajam sporta. Početak osmog ciklusa ’’doneo’’ je povećanu zainteresovanost škola učesnika za čak 60 odsto (u prvih 5 takmičenja), prepoznati smo od strane velikog broja institucija i lokalnih samouprava i od proleće ako to uslovi dozvole, izlazimo i Van granica Republike Srbije”, rekao je Nemanja Ilić, koordinator projekta. 

Beogradsko finale Brzinom do zvezda održaće se sredinom marta 2022. godine u Štark Areni, dok će veliko „Telenor super-finale Brzinom do zvezda“, biti održano  u Beogradu u junu 2022 godine.Sve dodatne informacije o takmičenjima i pobednicima mogu se naći na portalu www.brzinomdozvezda.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here