Novi iPhone SE sa OLED ekranom dolazi 2025. godine

0
1741
iPhone SE OLED

Apple planira lansiranje novog modela iPhone SE u 2025. godini, preskačući jednu godinu u odnosu na svoj uobičajeni ciklus izdavanja. Ovaj budući model će biti prvi u pristupačnoj liniji SE uređaja koji će koristiti OLED ekran, umesto dosadašnjih LCD panela.

Ova informacija dolazi iz južnokorejskih medija, koji takođe navode da se trenutno vodi borba među proizvođačima panela za Appleove narudžbe za novi iPhone SE. Samsung, BOE i Tianma su u trci, pri čemu Samsung nudi najnižu cenu od 30 dolara po panelu, dok su BOE i Tianma postavili svoje cene na 35, odnosno 40 dolara po panelu. Apple, međutim, nudi samo 20 dolara po panelu, što znači da su pregovori još uvek u toku.

Očekuje se da će paneli koji će se koristiti za novi iPhone SE biti slični onima iz iPhone 13 i iPhone 14 modela, što implicira ekran od 6,1 inča sa rezolucijom 1.170×2.532 piksela, maksimalnu svetlinu od 1.200 nita, a moguće je i da će imati Ceramic Shield staklo.

Izveštaji sugeriraju da su Samsung Display i BOE u povoljnoj poziciji za dobijanje ugovora, dok Tianma najverovatnije nije ozbiljan konkurent zbog tehnologije koja zaostaje. Samsungova prednost leži u iskustvu sa proizvodnjom panela za iPhone 14, što mu omogućava da koristi postojeću opremu i potencijalne zalihe panela, nudeći tako povoljniju cenu.

Ova najava predstavlja značajan korak za Apple u pružanju OLED tehnologije u svojoj pristupačnijoj liniji iPhonea, obećavajući korisnicima bolji kvalitet prikaza uz istovremeno održavanje konkurentne cene.

Izvor vesti: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here