Novi problemi sa iPhone 15 Pro modelima

0
498
iPhone

Nakon predstavljanja, pametni telefoni često susreću probleme koji se kasnije ispravljaju softverskim putem. Isto se dogodilo sa iPhone 15 serijom, posebno sa Pro modelima. Sada se pojavio novi problem.

Najnovi problem odnosi se na NFC modul na iPhone 15 Pro i na iPhone 15 Pro Max telefonima. Prema izveštajima korisnika, NFC modul može biti oštećen nakon bežičnog punjenja.

Iako je zabeleženo samo nekoliko izolovanih slučajeva, čini se da se događa dovoljno često da se problem ne može zanemariti. Tokom zamene uređaja, Apple-ovi zaposlenici u Apple Storeovima su obavestili korisnike da NFC modul više ne funkcioniše.

iPhone 15 Pro

Kao potencijalni uzrok ovog problema, navodi se korištenje podloge za bežično punjenje u BMW automobilima. Međutim, nekoliko korisnika koji voze druge automobile, uključujući Toyota Supru iz 2023. godine, takođe su prijavili isti problem.

Trenutno se čini da su problemi uglavnom pogodili korisnike najskupljih modela iz iPhone 15 porodice koji koriste BMW automobile.

Nadamo se da će Apple moći rešiti ovaj problem softverskim putem, slično kao što su to učinili sa problemom pregrejavanja na istim modelima. Apple je već identifikovao razloge pregrejavanja, uključujući povećanu pozadinsku aktivnost i grešku u iOS 17, te je najavio nadogradnju koja će uskoro biti dostupna kako bi ispravili ovaj problem.

Izvor vesti: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here