Oproštaj od BioShock nasleđa u avanturi punoj izbora

0
241
BioShock

Svet video igara uskoro će postati bogatiji za jedno intrigantno nasleđe slavnog BioShock serijala, ali s potpuno novim zamahom. Igra „Judas“ već na prvi pogled deluje kao direktan potomak legendarnog serijala, ali ekipa koja stoji iza nje želi jasno staviti do znanja da se ovaj naslov želi udaljiti od svojih prethodnika i zakoračiti u neistražene vode.

Da bi razjasnili kako će „Judas“ stati na svoje noge, nekoliko medija i influencera imalo je priliku proživeti pet sati ove nadolazeće avanture. Ono što je odmah jasno jest da „Judas“ ne želi biti samo još jedna linearna igra. Umesto toga, igrači će biti uvučeni u kompleksni svet tri frakcije, predvođene likovima Tomom, Nefertiti i Hope. Svaka frakcija ima svoje misije i ciljeve, ali i svoje animozitete, što igračima nameće važne odluke o lojalnosti i strategiji.

Začin ovom već kompleksnom receptu dodaje i procedurally generisan grad/brod Mayflower, čija se struktura može menjati u zavisnosti od igračevih akcija i odluka. Ova dinamika omogućava svakom igraču jedinstveno iskustvo, podstičući na istraživanje i prilagođavanje vlastitom stilu igre.

„Judas“ takođe uvodi roguelite elemente, dodajući sloj izazova gubitkom sve opreme nakon smrti. Ipak, svaki neuspeh nije uzaludan – svaka smrt obogaćuje priču i unosi nove slojeve narativa, iako detalji o tome kako tačno ostaju obavijeni velom tajne kako bi se izbegli spojleri.

Iako je „Judas“ trenutno u igrivom stanju, kreatori igre naglašavaju da to ne znači da je završetak blizu. Još uvek nema konkretnih informacija o datumu izlaska, ali je jasno da „Judas“ obećava jedinstveno putovanje puno misterije, izbora i posledica. Fanovi BioShock serijala i ljubitelji dubokih narativnih igara sa nestrpljenjem iščekuju priliku da se upuste u ovu novu avanturu koja se odvažno odmiče od poznatih obala.

Izvor vesti: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here