Osamdeset procenata zaposlenih u Twitteru otišlo od preuzimanja kompanije

0
217

Od otprilike 7.500 ljudi koji su radili u Twitter-u pre Maskovog preuzimanja, sada je ostalo svega 1.300 zaposlenih, od toga manje od 550 inženjera sa punim radnim vremenom.

Masovna otpuštanja u IT gigantskim kompanijama

Oko 75 zaposlenih je trenutno na odsustvu, od kojih su 40 inženjeri, dok je tim za poverenje i bezbednost, koji nadgleda moderiranje sadržaja na sajtu, smanjen na manje od 20 stalno zaposlenih. Osim što je otpustio sve koji nisu bili podobni, Mask je ponovo uspostavio brojne krajnje desničarske i fašističke naloge koji su prethodno bili trajno zabranjeni. On je doneo kritične operativne odluke na osnovu anketa na Twitter-u, i to nakon što je pokušao da izađe iz dogovora o kupovini Twitter-a zbog izmišljenih pritužbi u vezi sa rasprostranjenošću korisnika botova.

Mask je koristio banhammer da ućutka kritičare, od novinara do studenata. Doveo je zaposlene iz svojih drugih, nepovezanih kompanija, uključujući članove SpaceX-a i Tesla timova. Njegova prva isplata kamate na dug od 13 milijardi dolara koji je iskoristio za kupovinu Twitter-a, koji se danas procenjuje na oko 15 milijardi dolara, dospeva na naplatu krajem meseca. Mađutim, Twitter nije jedina kompanija koja masovno otpušta zaposlene. Google je ove nedelje otpustio 12.000 zaposlenih, Amazon je širom sveta otpustio 18.000, a Microsoft 10.000 ljudi.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here