Philips monitor sa dodatnim e-Ink ekranom

0
204

Predugo gledanje u ekran zamara oči, pa je Philips rešio da pomogne korisnicima koji uglavnom koriste računar za čitanje tekstualnih sadržaja. Njihov najnoviji model, 24B1D5600 Dual Screen Display, kao što mu i ime kaže sastoji se iz dva dela. Prvi je standardni monitor dijagonale 23.8 inča i rezolucije 2.560 x 1.440 piksela. U pitanju je monitor prvenstveno osmišljen za poslovnu upotrebu, pa mu je stoga i maksimalno osvežavanje (samo) 75 Hz.

Ipak, ovaj monitor poseduje jednu jedinstvenu opciju. Uz desnu ivicu ekrana „prikačen“ je dodatni monitor dijagonale 13,3 inča, zasnovan na e-ink tehnologiji. Njegova rezolucija je 1.200 x 1600 piksela, a zbog svoje tehnologije nema boje, već je u stanju da prikaže samo različite nijanse sive. Takođe, nedostaje mu i osvetljenje, koje sve češće viđamo kod e-book čitača. S druge strane, velika dijagonala čini upotrebu ovog monitora pravim uživanjem. Ovim dodatkom, Philips je osigurao da korisnici mogu duže i bez zamaranja očiju da gledaju u ekran, naročito ako preko njega čitaju tekstualne sadržaje (knjige, PDF dokumenta…).

Pomenuti delovi monitora se tretiraju zasebno, mogli bismo reći kao dva nezavisna uređaja postavljena na jednom postolju. Klasičan monitorski deo poseduje DisplayPort i USB-C ulaze, dok e-Ink deo nudi samo jedan USB-C port za konekciju. Na klasičnom delu monitora je zgodno što slika može da se prikazuje preko DisplayPort konektora, a da se USB-C istovremeno upotrebi za brzo punjenje uređaja (90 W). Takođe, USB-C može da se upotrebi i za povezivanje sa hab-om, koji donosi četiri USB-A porta i 10 Gbps mrežni konektor.

Philips 24B1D5600 monitor je za sada dostupan za kupovinu samo u Aziji, po ceni od 620 dolara.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here