Predstavljena AOC B2 serija monitora

0
207

AOC je predstavio tri nova monitora iz svoje entry-level serije B2. U rasponu veličina od 21.5” (54.7 cm) i 23.8” (60.4 cm) do 27” (68.6 cm), ​​sva tri modela imaju okvire bez ivica s tri strane, Full HD rezoluciju (1080p), ultra tanki profil i čistu zadnju stranu s VESA postoljem.

Monitori nude široke uglove gledanja (178 °), što garantuje neizmenjen doživljaj boje sa svake tačke gledišta. 21.5 ”model 22B2H koristi VA panel s dubokim crnim i iscrpnim bojama, dok su 23,8” 24B2XH i 27 ”27B2H opremljeni IPS panelom koji reprodukuje prave boje. VGA i HDMI 1.4 ulazi omogućuju jednostavno povezivanje različitih uređaja. Sva tri modela prikladna su za radni sto svakog korisnika koji traži osnovni i ekonomičan monitor.

Dobre karakteristike

AOC monitori serije B2 pružaju solidan skup karakteristika: Full HD rezolucije (1920×1080) i prave boje IPS panela (24B2XH i 27B2H) ili pak impresivan kontrast koji nudi VA panel (22B2H) koji odgovaraju svim namenama od posla ili učenja pa do gledanja filmova ili igranja prigodnih igara. Svi paneli podržavaju brzinu osvežavanja od 75 Hz, prikazujući 25% više okvira u svakoj sekundi nego što to čini regularni monitor od 60 Hz – sve to kako bi se postigla uglađena kretanja kursora i video zapisa.

Glatko i funkcionalno

Iako su ovo monitori s pristupačnim cenama, oni dolaze bez ivica s tri strane, što znači da se rub ploče stapa s okvirima i stvara utisak plutajuće slike. Takav elegantni dizajn takođe omogućuje podešavanje multi-monitora s povećanjem produktivnosti bez ometajućih okvira.

Sjajna tehnologija

Sva tri modela B2 serije opremljena su s VGA i HDMI ulazima, kao i izlazom za slušalice. To znači da se i stariji računari putem VGA mogu povezati i modernizovati s odličnim monitorom. Uz to, savremeni izvori kao što su desktop ili prenosivi računari, DVD ili Blu-ray playeri,gejming konzole i drugi lako priključuju putem HDMI-a.

Karakteristike se se ovde ne završavaju – B2 takođe koristi tehnologiju FlickerFree prilikom podešavanja nivoa osvetljenja koje eliminiše treperenje korišćenjem jednosmerne struje (Direct Current) umesto PWM-a (Pulse Width Modulacija). To sprečava glavobolju i naprezanje očiju, smetnje koje su često uzrokovane treperavim slikama.

Uz to, radi ublažavanja umora očiju u noćnim satima i pri slabom osvetljenju, način rada LowBlue smanjuje emitovanje potencijalno štetnih plavih talasa s monitora.

AOC-ova B2 serija biće dostupna u februaru uz preporučenu maloprodajnu cenu 22B2H od 11.639 dinara, 24B2XH od 12.819 dinara, i 27B2H od 17.519 dinara bez PDV-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here