Prvi Dual-Hz gejming 4K monitori iz LG-ja

0
629
LG 32GS95UE

Kompanija LG Electronics će predstaviti najnovije modele UltraGear OLED monitora dizajniranih za besprekorno gejming iskustvo. Javnost će biti u prilici da vidi i dugo očekivani 4K gejming monitor od 32 inča (model 32GS95UE), sa refresh rate od 240Hz, ultra-brzo Gray-to-Gray (GtG) vreme odziva od 0.03 milisekunde, kao i LG Dual-Hz funkciju i Pixel Sound tehnologiju. Dodatno će biti predstavljena dva modela sa ultra zakrivljenim ekranom od 39 (39GS95QE) i 34 (34GS95QE) inča koji je već osvojio nagradu CES 2024 za inovacije.

Prvi Dual-Hz gejming monitor sa 4K od 240Hz / FHD 480Hz rezolucijama

Revolucionarni 32GS95UE model je prvi UltraGear monitor sa novom Dual-Hz funkcijom, koja omogućava korisnicima da jednim klikom promene rezoluciju sa 4K (3,840 x 2,160) sa 240Hz na Full-HD (1,920 x 1,080) sa 480Hz. Ova inovativna funkcija omogućava da se optimalna kombinacija rezolucije ekrana i brzine osvežavanja podesi u sekundi, u zavisnosti od vrste video igara. Kod brzih i dinamičnih pucačina, korisnici mogu da pokrenu FHD 480Hz, dok je za vizuelne avanturističke igre 4K 240Hz bolji izbor.

Pored Dual-Hz funkcije, UltraGear OLED od 32 inča ima neverovatno vreme odziva od 0,03 milisekunde (GtG), što će u dinamičnim igrama eliminisati blur efekat, omogućiti jasniji prikaz i fluidne pokrete. Sve to u kombinaciji sa LG OLED tehnologijom samosvetlećih piksela koja beskrajni kontrast uz omogućava impresivne boje, vizuelno iskustvo se podiže na potpuno novi nivo.

Zaobljena površina ekrana i prodoran, nivelisan zvuk 32GS95UE modela dodatno unapređuju celokupan ugođaj. Inovativan LG dizajn čini da ekran deluje kao da je bez ivica, ali tako da igračima ne odvlači pažnju. Zahvaljujući Pixel Sound tehnologiji, integrisanom sistemu sa dva zvučnika i podršci za DTS Virtual:X, sam monitor kreira uzbudljivi 3D zvuk. Zvučnici su vešto postavljeni iza OLED panela, tako da dodatna oprema nije neophodna, pa  će korisnici imati više prostora na radnoj površini.

Inovativni dizajn za još realniji “gejming“

Dobitnik CES 2024 nagrade za inovaciju – 34GS95QE model od 34 inča, kao i malo veći – 39GS95QE od 39 inča proširuju gejming iskustvo i čine ga intenzivnijim, a sve zahvaljujući zakrivljenim ekranima od 800R, 21:9 aspect ratio i UltraWide Quad-HD (3.440 x 1.440) rezolucije OLED displeja. Za realniji doživljaj, ovi impresivni monitori imaju i specijalan LG Anti-Glare & Low Reflection zaštitu. Sve četiri strane ekrana su zaobljene, praktično bez ivica, a refresh rate od 240Hz i vreme odziva od 0,03 milisekunde (GtG). Sve navedene funkcije i zakrivljenost ekrana učiniće da gejming bude bolji nego ikada.

Zadnja, preklopna strana najnovijih LG UltraGear OLED gejming monitora takođe je u novom ruhu. Njen novi Unity Hexagonal dizajn besprekorno integriše elegantnu estetiku i fleksibilnost povezivanja. Zahvaljujući tankom ‘L’ postolju, monitor ima i ergonomske prednosti, stabilnije je pričvršćen i zauzima manje prostora. Ekran može da se rotira, te podešavaju nagib i visina, a novo postolje zauzima manju površinu nego prethodno ‘V’ izdanje iz 2023. godine. Osim veće funkcionalnosti, postolje se lako montira, pa monitor deluje moderno i futuristički.

Više dostupnih modela za raznolike gejmerske potrebe

Pored novog modela od 32 inča, i zakrivljenih modela od 34 i 39 inča, nova postava LG UltraGear OLED gejming monitora za 2024. uključuje i modele od 45 i 27 inča ( 45GS95QE, 45GS96QB i 27GS95QE). Unapređene varijante modela 45GR95QE i 27GR95QE pružaju izvanredno gejming iskustvo, po čemu je ovaj LG premijum brend dobro poznat. Odlični refresh rate, brzo vreme odziva i izuzetnom kvalitetu slike čine da ovi monitori ispune očekivanja i najzahtevnijih korisnika. Sva tri modela imaju VESA DisplayHDR™ True Black 400 sertifikat, što znači da njihovi ekrani emituju sliku sa odličnom osvetljenošću i dubokom crnom,  što povećava dubinu slike i nudi više detalja u mračnim gejming scenama.

Model 45GS96QB od 45 inča jer korisnike može da “uvuče” još dublje u fantastični svet gejminga, zahvaljujući zakrivljenom UltraWide QHD OLED ekranu od 800R i ugrađenim zvučnicima za neverovatno realističan audio vizuelni doživljaj. Model 27GS95QE je pak, idealan za manje prostore, uz ravan OLED ekran od 27 inča i svim navedenim specifikacijama i funkcijama koje podižu gejming na viši nivo.

„Nova postava LG UltraGear OLED gejming monitora pruža intenzivnije igračko iskustvo, zahvaljujući revolucionarnim tehnologijama, različitim formama i veličinama. Kako bi što bolje odgovorila na potrebe korisnika, kompanija LG će nastaviti da razvija monitore koji pružaju neverovatno audio vizuelno iskustvo”, rekao je Lee Yoon-suk, potpredsednik kompanije i šef poslovne jedinice LG Electronics Business Solutions.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here