Prvi iPod se prodaje za tričavih 29.000 američkih dolara!

0
352
iPod

iPod prve generacije koji je nedavno bio na aukcijskom bloku ponovo je na prodaju — i to po najvišoj ceni do sada odčak 29.000 američkih dolara.

Originalni iPod lansiran je 2001. godine po startnoj ceni od 399 dolara. Jedinica koja je na aukciji, prvobitno je kupljena i ponuđena kao poklon, a zatim ostavljena neotvorena više od decenije na polici.

Išao je od ruke do ruke

Ponuda od 20.000 dolara na eBay-u 2014. godine dovela je do promene vlasnika, nakon čega je usledila aukcijska prodaja od 25.000 dolara u 2018. godini. Od tada je ovaj iPad više puta prošao kroz eBay prodaju, a nakon što je bio u privatnoj kolekciji, sledeći put je sleteo u Relly, muzejsko/trgovačko središte koji se nalazi na Menhetnu.

Predmeti u vlasništvu Rally-a stavljaju se na otvoreno tržište gde ljudi mogu kupiti “akcije” proizvoda. Ako kolekcionar otkupi deonice proizvoda da bi posedovao proizvod u potpunosti, akcionari prave razliku.

Na redovnijoj aukciji u oktobru 2022. godine, fabrički zapečaćen i nikada otvoren originalni iPhone otišao je pod čekić za nešto više od 39.000 dolara.

Podsetimo se – iPod prve generacije je zaslužan za ponovo uzdizanje kompanije Apple i njeno vraćanje na tron u IT svetu. Apple je sa ovim proizvodom uspeo da se ponovo vrati u igru (globalno) i veoma brzo dođe na poziciju No.1 među IT gigantima, gde je i danas.

Izvor vesti: Appleinsider

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here