Ready! Model 100 – Raspberry Pi za entuzijaste

0
137

Zahvaljujući svojoj veličini i maloj potrošnji energije, računari sa jednom pločom poput Raspberry Pi mogu se pojaviti u svim oblicima i veličinama. Međutim, malo je onih koji su kul, kao ovaj nedavni Kickstarter projekat koji smo primetili od kompanije iz Ready! iz Toronta.

Deluxe model 1,100 dolara

Kompanija Ready! je predstavila Model 100 računar. On je u osnovi računar sa jednom pločom koji uključuje mehaničku tastaturu, stereo zvučnike, ekran osetljiv na dodir i dovoljno I/O portova za povezivanje gotovo svega što vam treba. Kućište vam omogućava da ugradite SBC veličine približno 4×4 Intel NUC ploče. Oh, i možeš ga nositi sa gitarskim remenom. U osnovi, omogućava vam izgradnju Cyberpunk-a iz vaših snova.

The Ready! Model 100 dolazi u dve glavne SKU jedinice. Postoji čist Pro model, po ceni od oko 237 dolara, koji će se isporučivati bez SBC ili prekidača na tastaturi, tako da ga možete konfigurisati po svojoj meri. U međuvremenu, model Neo koji košta 395 dolara uključuje sve što vam je potrebno da biste započeli upotrebu uređaja iz kutije. NEO možete kupiti i bez SBC-a ako ga već imate oko sebe. A za one koji su zaista ambiciozni, postoji Deluxe model od 1,100 dolara koji dolazi sa 4×4 Ryzen pločom, 16 GB RAM-a i 512 GB SSD-a. Projekat je za nedelju dana prikupio oko 158,000 dolara na Kickstarteru.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here