Samsung Electronics je uveo privremeni Cloud Backup na globalnom nivou

0
361
Samsung Electronics

Kompanija Samsung Electronics globalno je uvela opciju privremenog Cloud Backup, bezbednog i lakog načina čuvanja i prenosa važnih podataka. U situacijama kada korisnici Samsung Galaxy uređaja mogu da se zabrinu da će izgubiti podatke, uključujući fotografije, video snimke i privatne dokumente, ova funkcija je osmišljena da pruži sigurnost i olakšanje. Ona potvrđuje neprekidnu posvećenost pružanju moćnog, povezanog iskustva koje nudi kompanija Samsung, a koje korisnicima olakšava život.

„Privremeni Cloud Backup predstavlja pouzdan i praktičan način da korisnici „bekapuju“ i povrate bitne informacije“, izjavio je Čejang So, potpredsednik i direktor Cloud tima u sektoru mobilnih uređaja kompanije Samsung Electronics. „Ovo unapređeno iskustvo prenosa na bazi Samsung Clouda za cilj ima da korisnici Samsung Galaxy uređaja ne brinu da li će izgubiti dragocene podatke, zahvaljujući povezanoj snazi Galaxy ekosistema.“

Korisnici mogu da odaberu da prenesu svoje podatke u skladišni prostor Samsung Clouda preko svog Samsung naloga, gde će oni biti bezbedni i spremni za ponovno preuzimanje. Ova usluga je besplatna i ne postoji ograničenje ukupnog skladišnog prostora, ali veličina pojedinačnih fajlova ne sme da prelazi 100 GB. Nema potrebe za korišćenjem računara ili nekog uređaja za eksternu memoriju, ali je za prenos podataka neophodan Wi-Fi.

Podaci se čuvaju do 30 dana od datuma prvog „bekapa“ korisnika. U ovom periodu će korisnici moći da povrate svoje podatke kada to požele. Korisnici se obaveštavaju kad se približi istek vremenskog ograničenja pre nego što se njihovi podaci automatski ne izbrišu.

Jedna briga manje tokom popravki ili zamena

Privremeni Cloud Backup je idealna usluga koja garantuje da će podaci biti sačuvani u različitim situacijama kada su korisnici zabrinuti da će izgubiti svoje podatke, kao što je tokom popravke pametnog telefona. Samsung je sada uvrstio privremeni Cloud Backup u režim održavanja kako bi lični podaci na uređaju, uključujući privatne fajlove u sigurnom folderu, mogli bezbedno da se „bekapuju“ za povrat nakon popravki.

Ova funkcija će takođe pomoći korisnicima da lakše ažuriraju svoje Samsung Galaxy uređaje prilikom zamene. Za one koji se pripremaju da im stigne novi naručeni uređaj, privremeni Cloud Backup pruža pouzdan i jednostavan način da prenesu svoje podatke. Korisnici mogu sigurno da „bekapuju“ svoje podatke pre kompletnog resetovanja starog uređaja jer znaju da lako mogu da povrate te podatke u bilo kom trenutku.

Korisnici koji prvi put konfigurišu novi uređaj mogu da povrate svoje podatke u okviru funkcije čarobnjaka za podešavanje. Čak i ako preskoče ovu fazu, mogu da pronađu privremeni Cloud Backup u okviru režima održavanja ili funkcije resetovanja, što omogućava besplatan i lak povrat podataka kada im to odgovara.

Privremeni Cloud Backup je najnovija funkcija na platformi Samsung Cloud koja smanjuje rizik od gubitka podataka na izgubljenim, ukradenim ili polomljenim Samsung Galaxy uređajima korisnika. To je bezbedan, lak i jednostavan način „bekapovanja“ i povrata podataka na Galaxy uređajima koji je zaštićen dvostrukom identifikacijom identiteta na Samsung nalogu, tako da korisnici mogu biti sigurni da prenos i povrat njihovih podataka koriste bezbedan proces. Privremeni Cloud Backup je samo jedan primer stalnih napora proširenja i unapređenja mobilnog iskustva za korisnike duž celog Galaxy ekosistema.

Opcija privremenog Cloud Backupa dostupna je na Samsung Galaxy pametnim telefonima i tabletima sa One UI 6.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here