Samsung i Microsoft predstavljaju prvo rešenje za atestiranje na samom uređaju za poslovne korisnike

0
560
Samsung

Najavljen je prvi korak kompanije Samsung Electronics za povećanje bezbednosti mobilnih uređaja za poslovne korisnike u partnerstvu sa kompanijom Microsoft. Ova saradnja je dovela do prvog rešenja za atestiranje na samom uređaju uz podršku mobilnog hardvera u sektoru koje funkcioniše podjednako dobro i na poslovnim i na uređajima u privatnom vlasništvu.

Atestiranje uređaja

Atestiranje uređaja može da pomogne u očuvanju identiteta i zdravlja uređaja jer potvrđuje da nije kompromitovan. Atestiranje na samom uređaju uz podršku mobilnog hardvera – dostupno na Samsung Galaxy uređajima i kombinovano sa Microsoft Intune zaštitom — sada nudi unapređenu bezbednost i fleksibilnost. Za kompanije je ovo dodatni nivo zaštite od kompromitovanih uređaja koji lažno prijavljuju da su poznati i zdravi i tako stiču pristup osetljivim poslovnim podacima. Pored toga, organizacije sada mogu da omoguće svojim zaposlenima da donesu sopstvene uređaje za rad i budu sigurni da su zaštićeni istim nivoom bezbednosti kao uređaji u vlasništvu kompanije. Za zaposlene ovo znači  dodatnu fleksibilnost uz njihove privatne Galaxy uređaje koji mogu bezbedno da pristupaju radnom okruženju.

U svetu koji se ubrzano razvija sa promenom radnih navika i sve složenijim sajber pretnjama, Zero Trust je bezbednosni model zasnovan na tri principa: konstantna pretpostavka prekršaja, izričita provera i obezbediti najmanje privilegija u pristupu. Primena Zero Trust modela je postala obavezna u regulisanim sektorima i korisnicima iz javnog sektora kao što je američka vlada. To zahteva nov pristup jačanju celokupne bezbednosti, od aplikacija do mreže i samog uređaja, bez obzira na vlasništvo nad uređajem i registrovanje.

Bezbedonosna platforma

Zajedno, Samsung i Microsoft su u jedinstvenoj poziciji da ovo omoguće. Bezbednosna platforma Samsung Knox je stara 10 godina. Za to vreme je Samsung Knox aktiviran na preko milijardu Samsung Galaxy uređaja. To je preko 30.000 kompanija na 110 tržišta koje se oslanjaju na Samsung Knox u zaštiti svojih uređaja od sajber napada. Microsoft je lider u sektoru po tržišnom udelu softvera za objedinjeno upravljanje krajnjom tačkom i nudi sveobuhvatna bezbednosna rešenja za razne klaude i platforme koja integrišu različite kategorije bezbednosti, usklađenosti, identiteta, upravljanja uređajem i privatnosti na osnovu preko 65 biliona signala o pretnji na dnevnom nivou. Zahvaljujući ovom partnerstvu, prvo atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softvera spaja korisnika i svet rada i omogućava ljudima da bezbedno donose svoje uređaje na posao.

„Kao vodeća kompanija u svetu novih tehnologija Samsung je posvećen svrsishodnim inovacijama koje su isto toliko bezbedne koliko i raznovrsne i optimizovane“, izjavio je Kejsi Čoi, izvršni potpredsednik i direktor globalnog mobilnog  B2B tima u okviru divizije za mobilne uređaje u kompaniji Samsung Electronics. „S obzirom da se radne navike menjaju i da ljudi radu bukvalno na bilo kom mestu i na bilo kom uređaju, utiremo put ka budućnosti bezbednosti poslovnih uređaja i kompanijama nudimo sredstvo da bolje zaštite svoje informacije.“

Fleksibilnost za kompanije i krajnje korisnike

Atestiranje uređaja uz podršku mobilnog softvera i Intune rešenje IT menadžerima kompanija obezbeđuje jaku zaštitu za poslovne potrebe bez uticaja na korisničko iskustvo.  Uz ovo integrisanje, čak i organizacije sa strogom regulativom mogu da usvoje politiku dozvola zaposlenima da donose sopstvene uređaje na posao uz ovaj dodatni nivo zaštite na Samsung uređajima koji velikom broju korisnika i profesionalaca služe za rad. Time se povećava produktivnost zaposlenih, nudi bolje iskustvo korisnicima i pojednostavljuje administracija.

Ovo zajedničko rešenje kompanija Samsung i Microsoft funkcioniše i na poslovnim i na privatnim uređajima bez obzira na vlasništvo. Standardno atestiranje uređaja uglavnom funkcioniše na poslovnim uređajima jer je zasnovano na serveru i zahteva povezanost na mrežu, što znači da ceo uređaj mora da bude registrovan u korporativnom sistemu.

Snaga dva velika brenda

Uz AT uređaja uz podršku mobilnog softvera, kompanije mogu da potvrde integritet uređaja i dozvole pristup korporativnom sistemu bez obzira da li je u pitanju poslovni ili privatni uređaj. Korisničko iskustvo je takođe jednostavnije kako bi zaposleni mogli da donose svoje priatne uređaje na posao i pristupaju korporativnim sistemima bez dodatnih bezbednosnih koraka.

„Samsung vodeća hardverska i softverska rešenja u sektoru, u kombinaciji sa snagom rešenja Microsoft Cloud i Intune, stavljaju nas u jedinstvenu poziciju da ponudimo sveobuhvatne mogućnosti za sprečavanje složenih sajber napada i unapređenje bezbednosnog položaja Zero Trust modela“, izjavio je Majkl Volent, korporativni potpredsednik za upravljanje bezbednošću u kompaniji Microsoft. „Kroz ovo partnerstvo posvećeni smo stalnim inovacijama koje će omogućiti da organizacije koje najviše vode računa o bezbednosti imaju najbolju moguću zaštitu mobilnih uređaja.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here