Sedam Oskara za Oppenheimer

0
165
Oppenheimer

U sjaju Dolby Teatra u Los Angelesu, održana je 96. ceremonija dodele Oskara, a filmOppenheimer” režisera Kristofera Nolana postao je apsolutni šampion večeri, osvojivši neverovatnih sedam zlatnih kipića. Legenda Al Paćino uručio je prestižnu nagradu za najbolji film, dok je publika s nestrpljenjem iščekivala početak ceremonije, blago odloženu zbog protesta ispred teatra.

Voditelj ceremonije, Džimi Kimel, prošarao je veče humorom, a među zvezdama večeri našla se Ema Stoun, koja je osvojila Oskara za najbolju glumicu u filmu “Poor Things”. Ovo joj je drugi Oskar, čime potvrđuje svoj izuzetan talenat i karijeru.

Kristofer Nolan, koji stoji iza “Oppenheimera”, kući je poneo Oskara za najbolju režiju, što je njegov prvi Oskar, iako je ranije bio osmostruko nominovan. Cilijan Marfi, tumač glavne uloge Džulijusa Roberta Oppenheimera, odneo je zlatni kipić za najboljeg glumca, nakon svoje prve nominacije.

Oskar za najbolju originalnu pesmu odnela je Bili Ajliš sa pesmom “What Was I Made For?” iz filma “Barbie”, dok je film “The Zone of Interest” osvojio priznanje za najbolji zvuk, prenoseći strahote Holokausta kroz snagu audio zapisa.

Veče je bilo prožeto i humorom, kada se Džon Cena pojavio potpuno nag na sceni, samo da bi kasnije obukao haljinu, pružajući jedinstven trenutak koji će se dugo pamtiti.

Ovogodišnji Oskari još jednom su pokazali snagu i značaj filmske umetnosti, odajući priznanje ne samo veličanstvenim pričama koje nas zabavljaju i obrazuju, već i neverovatnom talentu i posvećenosti svih onih koji ih donose na veliko platno. “Oppenheimer” je, bez sumnje, zapečatio svoje mesto u istoriji kao jedan od najvećih pobednika Oskara, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu kinematografije.

Izvor vesti: Uživo 24

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here