Simple Search ekstenzija: Sirovi rezultati Google pretraživanja

0
125

U poslednjih deset godina Google konstantno ugrađuje nove elemente u načine i rezultate pretraživanja interneta. Grupa novinara odlučila je da kreira ekstenziju čija je uloga da pokaže kako bi Google Search izgledao bez tih dodataka.

Tako je nastao Simple Search, koji ukida sugestije, dodatke, reklame i prikazuje sirove rezultate pretraživanja. Korisnici se na taj način vraćaju u prošlost, u jednostavniji Google, a nova ekstenzija ukazuje na to da pretraživanje interneta nije slobodno kao nekad. Oni koji inače ne veruju Googleu već neko vreme traže ovakvo rešenje, u okviru kojeg se ono što se traži oslobađa od dodataka kao što su Maps ili Shopping. Na taj način se smanjuje i uticaj na konkurenciju, budući da je Google evoluirao tako da korisnike ne pušta van svojih granica, što je pogubno za slabije rivale.

Kompanija je, kao što se i očekivalo, branila novi Google, tvrdeći da je bolji Search tu da pruži kvalitetnije korisničko iskustvo, a ne da uništi konkurenciju. Istina je da korisnici nemaju potrebu da napuste prostor koji im nudi sve što im je potrebno, pa ostaje da se vidi hoće li čitav online svet postati jedinstveni Google univerzum.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here