Sony prilagođava ciljeve prodaje za PlayStation 5

0
423
PlayStation 5

Sony se suočio sa izazovima u prodaji svoje konzole PlayStation 5 tokom praznične sezone, što je dovelo do promene strategije i ciljeva prodaje. Nakon što nije uspeo da dostigne očekivanih 25 miliona prodatih jedinica tokom godine, Sony je smanjio ciljanu prodaju na 21 milion konzola.

Očekivanja kompanije bila su visoka, naročito jer su se nadali da će fiskalna 2023. godina biti rekordna za PlayStation brend. Međutim, stvarnost je pokazala drugačije, a Sony je u svom finansijskom izveštaju za treće tromesečje prethodne godine potvrdio da PS5 nije ostvario prodajne rezultate na nivou svog prethodnika, PS4.

Tokom praznične sezone 2023. godine, Sony je isporučio 8.2 miliona PS5 konzola, čime je ukupna isporuka ovog modela dostigla 54.8 miliona jedinica. U poređenju, PlayStation 4 je za isti broj tromesečja isporučen u 57.3 miliona primeraka, što znači da PS4 trenutno vodi za 2.5 miliona konzola u odnosu na PS5.

Iako je bilo očekivano da PS5 tokom 2023. godine nadmaši prodajne rezultate svog prethodnika, promenjene okolnosti su primorale Sony da prilagodi svoje ciljeve. Ova situacija ukazuje na izazove s kojima se Sony suočava u nastojanju da održi dominaciju na tržištu igračkih konzola, kao i na potrebu za prilagođavanjem strategija kako bi se odgovorilo na promenjive tržišne uslove.

Izvor vesti: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here