Šta bi sve mogli da vidimo na današnjem Apple događaju

0
189

Kompanija Apple je za danas najavila manje-više svoj već tradicionalni martovski događaj (ponekada se isti odigra i u aprilu mesecu, kao npr. prošle godine) koji uvek obiluje mnoštvom dobrog hardvera, ali i po kojim iznenađenjem. Iz mnogih izvora stiže mnogo informacija, a mi ćemo se u nastavku ovog teksta pozabaviti samo onim za koje ima realno najviše pretpostavki/nagađanja. Pa da počnemo.

iPhone SE 5G

O novom iPhone SE telefonu glasine kruže već neko vreme, a kako većina izvora navodi on bi svoje svetlo dana trebao da ugleda baš danas. Po svemu sudeći zadržaće oblik prethodnika, kao i dimenzije, ali će zato dobiti 5G povezivost i moćniji procesor. Touch ID taster ostaje tu, kao i sve ostalo što vole ljubitelji ovog telefona. Govorkanja kažu da bi ovaj telefon možda došao i sa OLED displejom (4.7 inča), ali to ćemo saznati danas od 19h po našem vremenu kada startuje događaj. Sve u svemu neće biti nešto posebno spektakularan poređeno sa svojim prethodnikom (aktuelnim modelom – još uvek). Cena bi trebala da startuje od 399 dolara za model sa kapacitetom od 64GB.

iPad Air

I o novom iPad Air tabletu se govorka već duže vreme. U dizjanerskom smislu svi rumorsi govore da neće promeniti izgled, ali hardverski će dobiti aktuelni M1 procesor i još neka unapređenja. U tom smislu prvenstveno se misli na 5G konektivnost, ali i eventualno bolju prednju kameru. Kapaciteti će biti preuzeti od prethodnika, kao i startna cena od 599 dolara za model sa 64GB fleš storidža.

Mac Studio

Mac Studio bi trebalo da bude novi desktop računar – veći od Mac mini modela, ali ne tako snažan kao Mac Pro – nešto između. O ovom proizvodu se ne zna baš previše osim da će ga pokretati M1 Max i M1 Pro čipovi, te da će podržavati maksimalno 64GB radne memorije. Oblikom bi trebalo da podseća na Mac mini, ali dosta veći Mac mini. O startnoj ceni za ovaj računar trenutno nema nikakvih glasina, kao ni o raspoloživim kapacitetima skladišnog prostora.

Studio Display

YouTuber Luke Miani iz čijih usta najviše i dolaze glasine o Mac Studio računaru objavio je kako će za isti biti dostupan i Studio Display – neki bi rekli logično. O ovom proizvodu/displeju ima baš malo rumorsa, ali ono što bi potencijalni kupci mogli da očekuju je zapravo profi ekran dijagonale 27-inča. Vizuleno bi trebalo da podseća ili bude isti kao Pro Display XDR, a njegovu osnovu činiće neki od A procesora – koji, videćemo?

MacBook Pro u izdanju od 13.3 inča

O daaa, iako je lansirao odlične 14-inčne i 16-inčne MacBook Pro prenosive računare krajem prošle godine, Apple nije ugasio 13.3-inčnu familiju istih. Dapače, sa istom planira tek da se pozabavi jer ona je svih prethodnih godina bila najtraženija i najprodavanija samim tim je i donosila najviše zarade. Prema glasinama raznoraznih izvora bliskih kompaniji iz Kupertina vizuelnih pomaka neće biti na ovoj familiji, a to znači da Touch Bar ostaje tu gde jeste, kao i većina aktulenog hardvera. Promene će se ticati uvođenja M1 Pro i M1 Max čipova, a uveliko se govorka da bi možda sa ovim mašinama mogla biti otkrivena i M2 familija Apple-ovih procesora. Ko bi ga znao…

Zeleni iPhone 13

Apple ne bi bio to što jeste da se iza ovog brenda sve ipak ne vrti oko iPhone telefona. Tako bi trebalo da bude i na ovom događaju – green (zeleni) iPhone 13 najverovatnije će ugledati sunčeve zrake baš danas. Samo nova boja i to je to! Sve ostalo je isto! Prema Mark Gurmanu Apple će danas lansirati i mnoštvo novih maski za iPhone 13 familiju telefona. Cena nepoznata, ali očekuje se da bude ista kao i za ostale modele iz porodice 13.

Vidimo se danas od 19h po našem vremu na Apple live stream platformama da zajedno dočekamo nove proizvode.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here