Stiže prvi Oppo Wear OS pametni sat

0
138

Kineski proizvođač Oppo početkom godine lansirao je prvi pametni sat, Oppo Watch, koji je bio namenjen samo kineskom tržištu. Taj model imao je samo osnovne funkcionalnosti i verovatno je to razlog zašto nije predstavljen i van matične države.

Sada stiže nova verzija Oppo Watch-a, koji ima znatno unapređen softver. Ova verzija zasniva se na Google Wear OS-u, što znači i da će biti mnogo atraktivniji na globalnom tržištu. Njegova premijera najavljena je za 31. jul. 

Za sada nema mnogo detalja o ovom pametnom satu, osim što se iz fotografija može zaključiti da veoma liči na Apple Watch. Prethodna verzija Oppo Watch-a, poseduje AMOLED ekran, podršku za eSIM i glasovne pozive, monitor rada srca i vodootporna je do tri, odnosno 5 atmosfera (za veći model) pritiska, pa je realno očekivati slične specifikacije i kod novog pametnog sata.

Manji model (prethodna verzija), veličine 41 mm prodaje se u kini po ceni od oko 220 dolara, a veći (46 mm) model za 260 dolara, pa se veruje da će ta cena biti i za nove modele sa Wear OS-om.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here