Tekken 8: prodaja premašila sva oćekivanja!

0
153
Tekken 8

Najnoviji nastavak čuvene borilačke franšize, „Tekken 8“, munjevito je osvojio svet video igara prodajom od preko dva miliona kopija u prvih mesec dana. Izdavač Bandai Namco je sa ponosom objavio ove brojke, naglašavajući izuzetan uspeh koji nadmašuje prethodni rekord postavljen od strane „Tekken 7“, koji je do danas prodat u više od 11,8 miliona primeraka globalno.

Lansiran 26. januara za PC putem platforme Steam, kao i za konzole PlayStation 5 i Xbox Series X/S, „Tekken 8“ je već prvog dana razgrabljen u milion kopija, brzo premašujući magičnu brojku od 2 miliona. Ovaj uspeh postavlja „Tekken 8“ rame uz rame sa svojim dugogodišnjim rivalom „Street Fighter 6“, koji je takođe prešao dva miliona prodanih kopija u prvom mesecu.

Bandai Namco ne planira da se zaustavi ovde. Najavljeno je da će podrška za igru nastaviti kroz različite nadogradnje, esports događaje, muzičke sadržaje i licenciranja. Tekken World Tour 2024 započinje 13. aprila, obećavajući uzbuđenje i napetu konkurenciju koja će kulminirati Tekken World Tour Finalima, označavajući vrhunac prve esports godine za „Tekken 8“.

Odgovarajući na kritike vezane za Tekken Shop, Bandai Namco je objasnio da će ova in-game prodavnica nuditi različite opcije za personalizaciju, uključujući kostime iz prethodnih izdanja, skinove za avatare i licencirane artikle. Ovo će igračima omogućiti da svoje omiljene Tekken likove uredjuju na jedinstven način.

Uz Year 1 pass, igrači mogu očekivati dodavanje četiri nova lika kao DLC, među kojima je i Eddy sa novom frizurom i odećom, ali sa zadržavanjem svog karakterističnog capoeira stila borbe.

Uz ove impresivne brojke i obećanja za budućnost, „Tekken 8“ se pozicionira ne samo kao novi vrhunac u serijalu već i kao snažan igrač u svetu borilačkih video igara, obnavljajući interesovanje i strast igrača prema ovom žanru.

Izvor vesti: IT Network

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here