Tesla zatvara svoje fabrike!

0
311

Čelnici Tesle najavili su privremeno zatvaranje svojih fabrika u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog zabrinutosti od širenja Korona virusa i globalne pandemije. Takođe, planira se i zatvaranje Tesline kompanije za proizvodnju solarnih panela u Bufalu, u Njujorku.

Velike mere predostrožnosti

Tesla će privremeno zatvoriti svoju fabriku za proizvodnju automobila u Fremontu, u Kaliforniji, počev od 23. marta. Ovim će se Tesla pridružiti svim ostalim američkim automobilskim kompanijama koje su rešile da obustave proizvodnju dok traje epidemija Korona virusa. Takođe je najavljeno i zatvaranje njihove fabrike solarnih panela.

U saopštenju za javnost ove kompanije objavljeno da “uprkos preduzimanju svih zdravstvenih mera predostrožnosti, poslovanje određenih fabrika predstavlja izazov za zaposlene, njihove porodice i dobavljače.” Zbog toga je odlučeno da se privremeno obustavi proizvodnja u obe Tesline fabrike.

Što se tiče isplata zarada zaposlenih, Tesla je javno objavila da će svi zaposleni uredno primati plate dok traje ovo vanredno stanje, a da će od kuće raditi svi oni koji su u takvoj mogućnosti. Jedina će nastaviti da radi njihova fabrika u Nevadi, standardno kao i do sada. Što se tiče isporuka automobila, Tesla će nastaviti regularno da prodaje svoje automobile, a ponudiće čak i beskontaktnu prodaju, zbog sigurnosti kupaca.

Od Korona virusa do sada je obolelo preko 270,000 ljudi. Obustavljeni su svi javni događaji širom sveta, među kojima su i MWC Barselona 2020, SXSW, E3 sajam video igara, velike konferencije poput Facebook F8, Google I/O, i još mnogo drugih. Najteže je pogođena Italija u kojoj je obolelo 47,000 ljudi, a umrlo preko 4,000 njih.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here