Twitter od sledećeg meseca ukida Fleets

0
117

Prošle godine je Twitter predstavio Fleets, funkciju nalik Instagram Story, koji se pojavljuju u gornjem redu u aplikaciji Twitter.

Funkcija se ukida 3. avgusta

Ali nakon kratkog vremena, Twitter povlači funkciju, jer je većina njenih korisnika ne koristi. U sredu je Twitter objavio da od 3. avgusta, Fleets više neće biti deo Twittera. Twitter Spaces će se i dalje pojavljivati na istom mestu. Twitter kaže da želi da ugradi neke funkcije Fleets-a – poput full-screen kamere, mogućnosti formatiranja teksta i GIF nalepnice – u Twitter composer.

Odluka o ukidanju usluge dolazi samo mesec dana nakon što je Twitter počeo da testira oglase između Fleet-ova. U postu na blogu, Twitter objašnjava zašto ukidaju uslugu posle samo osam meseci od njenog pokretanja – Fleets je svojevremeno predstavljen kao „efemerni način niskog pritiska da ljudi podele svoje prolazne misli“ na platformi. Cilj je bio da smanji anksioznost koja sprečava neke ljude da tweettuju. Međutim, kompanija je otkrila da su korisnici uglavnom koristili Fleets da bi promovisali sopstvene tvitove.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here