Twitter plaća 800 miliona dolara u nagodbi sa investitorima

0
166

Twitter se složio da plati 809,5 miliona dolara za izmirenje grupne tužbe koju su akcionari podneli 2016. Investitori su tvrdili da je Twitter maskirao usporavanje rasta kompanije, dok su rukovodioci prodali akcije za stotine miliona dolara.

Twitter i imenovani okrivljeni negirali optužbe

Tužioci su naveli da je Twitter pratio dnevne aktivne korisnike kao ključni pokazatelj angažovanja početkom 2015. godine, ali je i dalje izveštavao o mesečnim brojkama aktivnih korisnika. Merenje dnevnih aktivnih korisnika je pokazalo da je angažovanje opadalo ili je ostalo nepromenjeno. Sud trenutno rešava sve tužbe protiv Twitter-a i ostalih imenovanih okrivljenih. Twitter i svi pojedinci koji su imenovani kao optuženi, uključujući bivšeg izvršnog direktora Dicka Costola i suosnivače Evana Williamsa i Jack Dorseya, negirali su bilo kakve greške.

Kompanija planira da isplati kompletan iznos kazne do kraja godine. U svom izveštaju o zaradi za četvrti kvartal 2018, Twitter je počeo da izveštava o prosečnim dnevnim aktivnim korisnicima koji se mogu monetizirati. Rečeno je da je to jedina metrika angažovanja koju će ubuduće obelodaniti investitorima, delimično i zbog toga što je tačniji odraz načina na koji zarađuje novac od korisnika.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here