Viber širi asortiman vašeg izražavanja novom funkcijom Reakcija u Zajednicama – uskoro dostupnom na platformi

0
271

Rakuten Viber, jedna od vodećih aplikacija za besplatnu i laku komunikaciju, najavila je uvođenje funkcije Reakcija na poruke u Zajednicama, sa namerom da podigne „lajkovanje“ na svojoj platformi na novi izražajni nivo. Uz globalni porast učestalosti instantnog dopisivanja, Viber proširuje asortiman kreativnih prikaza na svojoj platformi kako bi omogućio svojim korisnicima da se pomoću njih u potpunosti izraze kroz razmenu poruka. 

U čast 17. jula – Svetskog dana emodžija – Viber je pitao svoje korisnike širom sveta koji je njihov omiljeni emodži. Pružena im je mogućnost da ga izaberu iz ponuđenih 5 prikaza –   lajk, LOL, šok, tuga ili bes ( 💜, pastedGraphic.png, pastedGraphic_1.png, pastedGraphic_2.png, pastedGraphic_3.png, )– i to je za korisnike iz Srbije bio 💜.  Više od 9,000 ljudi glasalo je u anketi u Viber Srbija Zajednici, i 60% je odabrao baš taj emodži. Pored njega, i svi ostali gorenavedeni emodžiji će uskoro biti uvršteni kao vid reakcije na sadržaj u Viber Zajednicama. 

Kako bi mogli da na ovaj način reaguju na poruke, korisnici bi trebali da pritisnu dugo na ikonicu srca koja se nalazi pored bilo koje poruke – i ukazaće im se prikaz lajk, LOL, šoka, tuge ili besa. Ovaj široki izbor osećanja će omogućiti korisnicima da jasno izraze svoje reakcije na poruke, medijski i ostali sadržaj koji sa deli kroz Zajednicu u kojoj se nalaze. Komunikacija je po prirodi stvari dvosmerna, i ostalim članovima Zajednice će biti važno da mogu da vide kako su njihovi sagovornici reagovali na njihove poruke. Da bi to uradili, biće potrebno samo da pritisnu dugo na poruku, izaberu „info“ opciju – kako bi im se prikazao širok asortiman reakcija koje su ostali sagovornici ostavili za njihovu poruku. 

“Viber je posvećen tome da priušti svojim korisnicima da se na našoj platformi izraze na najjasniji mogući način. Mogućnost prostog „lajkovanja“ poruka ne obuhvata ceo dijapazon emocija koje one pobuđuju kod ljudi, i zaključili smo da bi trebali da im pružimo više opcija u tom smislu. Funkcija Reakcija na poruke će im upravo to pružiti,  i nadamo se da ćemo time ispuniti njihova očekivanja,“ izjavio je Ofir Ejal, glavni menadžer za operacije Vibera. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here