World of Warcraft: Interna šala stara šesnaest godina

0
111

Jedna od najstarijih Warcraft misterija konačno je dobila odgovarajući epilog, a radi se o dogovoru na pitanje „Gde je Mankrikova žena?“.

“Where’s Mankrik’s wife” ujedno je i jedan od najstarijih Warcraft mimova, a sve je počelo jednim sasvim „običnim“ pohodom. Kada je World of Warcraft lansiran 2004. godine, Horde igrači su mogli da se zapute u savanu Barrens, u centar Kalimdora, i tamo sretnu Orka po imenu Mankirk, koji se od svoje žene odvojio tokom napada Quillboara. Radilo se o vrlo komplikovanoj akciji, jer je u pitanju bila jedna od tada najvećih oblasti, a informacije koje je pružao Mankrik nisu mnogo pomagale. Igrači su tako provodili sate u potrazi za nestalom Orkom i u tom procesu tražili pomoć od drugih, a iz tih poruka nastali su mnogi mimovi.

Mankirkova žena u to vreme nije pronađena, a igrači su nailazili samo na mrtvu Orku sa oznakom “beaten corpse“, te pretpostavljali da se radi o njoj. Deset godina kasnije entuzijasti su pronašli zarobljenu Olgu, koja ne učestvuje u igri (NPC), ali može da komunicira, a nalazi se u Warcraftovoj verziji zagrobnog života – Shadowlands. Prema svedočenjima igrača pronađena je u oblasti Burning Thicket, u zapadnom delu Maldraxxusa, kao pripadnicu Undying Army. Tako je razrešena jedna od najstarijih misterija u ovoj igri, naravno za one koji veruju da je Olga zaista Mankirkova partnerka.

Izvor: PC Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here