Zombi apokalipsa u retro stilu

0
427
apokalipsa

Ako ste ikada maštali o tome kako bi izgledala zombi apokalipsa smeštena u osamdesete godine prošlog veka, sa svim svojim retro šarmom i horor elementima, nova igra „Into the Dead: Our Darkest Days“ donosi upravo to. Ova nadolazeća 2D avantura vodi nas u Texas osamdesetih, gde se mirni letnji dani malog gradića Walton pretvaraju u pravu noćnu moru zahvaljujući invaziji zombija.

„Izgleda kao da je The Last of Us postao 2D avantura niže produkcije“ – ovako bi se mogao opisati prvi utisak o igri „Into the Dead: Our Darkest Days“. Igra je smeštena u doba kada su sintisajzeri dominirali muzičkom scenom, a frizure bile veće nego ikad. Međutim, umesto uobičajene bezbrižnosti, igrači će se naći usred zombi apokalipse koja zahteva brzu reakciju i strategiju preživljavanja.

Posebnost igre

Ono što ovu igru čini posebno zastrašujućom nisu samo vizuelni elementi, već i zvukovi. Krikovi zombija koji trče prema vama sa svih strana stvaraju atmosferu pravog horora. Razvijajući koncept agilnih zombija, poput onih iz filma „28 Days Later“, igra postavlja visoke zahteve pred igrače kada je u pitanju brzina i spretnost.

I Into the Dead: Our Darkest Days“ nije prva igra u serijalu „Into the Dead“, ali jeste prva koja će biti dostupna na PC platformi. Za razliku od svojih prethodnika, koji su bili mobilne ekskluzive i fokusirane na pucačinu iz prvog lica, ova igra donosi potpuno novi pristup, kombinujući elemente side-scroller avanture sa dubokom i uznemirujućom pričom.

Sa svojim jedinstvenim retro šmekom, agilnim zombijima i atmosferom koja ledi krv u žilama, „Into the Dead: Our Darkest Days“ obećava da će biti pravo osveženje na sceni horor igara. Ako ste ljubitelj zombi apokalipsa, retro estetike i igara koje testiraju vaše reflekse i sposobnost preživljavanja, ova igra bi mogla biti pravi izbor za vas. Pripremite se da zaronite u najmračnije dane osamdesetih i povedete borbu za opstanak protiv horda nemilosrdnih zombija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here