U 2026 i 2027 možemo očekivati prve preklopne Apple uređaje

0
1268
Flip Apple iPhone

Već duže vreme internetom kruže glasine kako Apple uveliko radi na razvoju preklopnih uređaja, konkretno preklopnog iPhone telefona. Na žalost, ili na sreću (nekih od nas) do sada ekipa iz Kupertina nije lansirala tako nešto iako je opšte poznato da su inženjeri iz Apple-a podnosili brojne patente vezano za ovakav tip uređaja. Stvari bi ipak mogle da se promene u narednih par godina, kada bi iz ove kuće trebalo da se pojave prvi preklopni uređaji od 7 do 8 inča i to najverovatnije iPad mini, odnosno njegova zamena.

Ova tema je ponovo u žiži javnosti zahvaljujući informacijama do kojih je došla korejska kompanija The Elec. Iz pomenute kompanije tvrde da bi Apple prve preklopne uređaje mogao da lansira u periodu između 2026 i 2027 godine. Nije jasno da li će prvi preklopni uređaj biti iPad ili iPhone, ali prema njihovim tvrdnjama definitivno će se to dogoditi. Samsung Display i LG Display navodno već neko vreme šalju uzorke ekrana Apple-u, ali za sada nema potvrde ko bi isti mogao da razvija za najvećeg tehnološkog giganta.

Različite ideje o preklopnom displeju

Apple, Samsung Display i LG Display navodno imaju “različite ideje” o ultra tankom staklu, poklopnim prozorima preklopnih panela i konceptu šarki, koji je u osnovi mehanizma proizvoda. Ove razlike navodno uključuju kontrastne procene o trajnosti i pouzdanosti proizvoda. Iz Apple-a očekuju da ekran na njihovim budućim preklopnim uređajima bude revolucionaran u svakom pogledu, pa sa tim u vezi očekuje se da bude i ultra otporan na sve spoljne uticaje.

Prema izveštaju The Elec., Apple takođe radi na većem preklopnom proizvodu od 20,5 inča koji se očekuje da će biti predstavljen kasnije od uređaja od 7 do 8 inča. Veći preklopni uređaj već je ranije bio objavljen i od strane The Elec., Bloomberga i analitičara kompanije Display Supply Chain Consultants (DSCC) Ross Young. Young je takođe ranije izjavio da očekuje preklopni uređaj sličan tabletu 2026. ili 2027. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here