iPhone 16 Pro telefoni imaće veće ekrane!

0
369
iPhone 16 Pro_rumors

Iako je iPhone 15 familija telefona tek započela svoj tržišni život, poslednjih dvadesetak dana uveliko kruže vesti o sledećoj generaciji iPhone telefona koja bi u odnosu na aktuelnu liniju mogla da donese neka značajnija hardverska unapređenja. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na sledeću generaciju A čipa koja bi prema glasinama trebala da donese značajnija ubrzanja, ali mnogo bolje grafičke performanse, kao i značajano manju potrošnju baterije. Baterije, posebno one ugrađene na Pro modelima mogle bi kod sledeće generacije da ponude i do 30% bolje performanse, ali i značajno brže punjenje – pišu brojni mediji širom sveta.

U osnovi ovo bi trebalo da nas sačeka od unapređenja:

  • New “capture” button (Novi capture taster)
  • Solid-state volume button (Solid-state taster za regulaciju jačine zvuka)
  • 48-megapixel Ultra Wide lens (48 megapikselna Ultra Wide sočiva)
  • Faster A-series chip (Brži A čip)
  • Wi-Fi 7 (novi Wi-Fi 7 čip)

Ali to nije sve…

Prema (gotovo) pouzdanim izvorima iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max dobiće i nešto veće ekrane, odnosno biće neznatno većih dimenzija. Konkretno, iPhone 16 Pro modeli dolaziće sa ekranom veličine 6,3 inča, dok će iPhone 16 Pro Max posedovati ekrane dijagonale čak 6,9 inča. Povećanje ekrana neće uticati na debljinu telefona, a govorka se i na težinu uređaja, tako da suštinski imaćemo samo nešto veće Pro modele. Razloga za ovakav potez kompanije ima dosta, ali tri su ključna – veći ekran omogućava da se implementiraju naprednije tehnologije u isti i time poboljša kvalitet slike, zatim, veći ekran jednako je veća površina uređaja što je jednako većoj bateriji i njenoj autonomiji (što je do sada najveća primedba korisnika iPhone telefona) i na kraju veći prostor unutar uređaja znači ugradnju dodatnih komponenti ili unapređenje postojećih.

Za sada samo nagađanja

Iako veći broj izvora govori da će se ovo sigurno dogoditi i dalje stoji ono ali, jer nikada se ne zna, to je uostalom nepredvidivi Apple. Ono što je pak 100% sigurno je da nas novi iPhone telefoni sigurno očekuju u septembru (verovatno oko 15.9.2024) i da će to biti jedna dobra prezentacija. Do tada uživamo u glasinama…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here